KVINDEFOLKEMØDET 2017

2.-5. juni

Søndag d. 4. Juni

 

Formiddag


Programmet opdateres løbende i takt med at aftaler og aktiviteter kommer til ...

Kl. 9.30 - 10.30, Marielyst Strand
Poweryoga v/ Anni Birgit Hansen. Medbring egen måtte eller tæppe. Arr. Nykøbing F. Aftenskoler.

Kl. 10.00 boderne åbner på Marielyst Torv og i højskolens park
 

Kl. 10.00 - 17.00: Madamme Butterfly, Marielyst Strandvej 49
Kom ind og spil om priserne på alt i butikken og få op til 30 % rabat. Du får 5 terninger og det øjnene viser, bliver lagt sammen og fratrukket i rabat som %. Gælder ikke på allerede i forvejen nedsatte varer.


Kl. 10.00 - 18.00 CultHus i højskolens park
Kreativt værksted for børn, unge og deres voksne med lokale kunstnere og billedkunstlærere.

Kl. 10.00 - 21.00: Wellness Huset, Marielyst Strandvej 41
Forkæl dig selv og få sandalfødder og massage på ryg, nakke og skuldre. Bestil tid på tlf. 40631684.


Kl. 10.00 - 12.30 Galleri Finnermann, højskolens park
Malerskole "Cobrastyle" - lav dit eget maleri i akrylmaling. Undervisning og materialer 200,- kr. pr. person, fra 8 år.Kl. 10.00 debat i højskolens koncertsal
"Er kønsmæssig balance i medierne en utopisk drøm?" Debat med Peter Aalbæk Jensen, Zentropa, Mette Davidsen-Nielsen, redaktør, Politiken, Vagn Petersen, adm. chefredaktør, TV ØST og Tine Johansen, næstformand, Dansk Journalistforbund. Ordstyrer Christian Schou, forstander Højskolen Marielyst.

Arr. Nykøbing F. Aftenskoler og Højskolen Marielyst.


Kl. 10.00 Historieteltet i højskolens park
"Hvor er kvinderne i kommunalpolitik?". Workshop med 5 kvindelige byrådskandidater om den kønsmæssige ubalance i kommunalpolitik. Arr. QLF og Kvinderådet.


 

    

Kl. 10.00  Kvindeløb i Marielyst - løbet starter kl. 11.00
Kvindeløb 5 eller 10 km. med start og slut fra Torvet i Marielyst. Ruten fører først løberne gennem det hyggelige sommerhusområde, mens man på vej tilbage til torvet løber på diget med udsigt til strand og hav. Arr. DGI Storstrømmen og Stubbekøbing Løbeklub. Det koster 75,- kr. at deltage - læs mere og tilmeld dig her: Kvindeløb 4. juni.

Kl. 11.00 - 12.00, Marielyst Strand
Yoga og meditation v/ Anni Birgit Hansen. Medbring egen måtte eller tæppe. Arr. Nykøbing F. Aftenskoler.

Kl. 11.00 i højskolens gule sal
"Kend din kraft". Kropslige møder, hvor vi undersøger og skaber grobubd for vores iboende kraft gennem dans, meditation, inquiry og kamplege. For børn og voksne fra 13 år og op.Kl. 12.00 - 12.30 foredrag i højskolens koncertsal
"Årgang 46-generationen, der blev feminister" v/ Jytte Hilden tidl. kulturminister og kulturchef Det Kongelige Bibliotek. Arr. Zonta.
 

Kl. 12.00 i højskolen park ved søen
QLF inviterer til hvid picnic på plænen, hvor alle er i hvidt tøj. Medbring egen picnickurv eller tilmeld dig arr. på QLFs Facebook-gruppe.
 


Kl. 12.00 - 20.00 Adriano Vin & Kaffebar, Marielyst Strandvej 37
Ved køb af kaffe og kage gives et gratis glas Baileys


Eftermiddag


Kl. 13.00 - 17.00 Golf & Fun Park, Bøtø Ringvej 2E
Børneaktiviteter og "børnepasning" med spil, skattejagt, sjov og leg incl. en kildevand 125,- kr. Fra 7 år. 
​Bookes dagen før på info@golffunpark.dk
Til de voksne: 1 spil incl. en øl eller vand 85,- kr.

Kl. 13.00 - 17.00: Café Tante Karla, Marielyst Strandvej 21
Karlas kaffebord 99,- kr. Bordbestilling 30696973.


Kl. 13.00 i Historieteltet i højskolens park
"Hvordan bekæmper vi uligestilling i arbejdslivet?". Normkritisk workshop, som effektivt fjerner fordomme og forskelsbehandling. Bliv udfordret på dine egne forestillinger om køn, seksualitet, etnicitet og normerne for den "gode medarbejder" og "den gode leder". Workshoppen faciliteres af Rikke Voergård-Olesen, normkritisk konsulent og Eva Stenby, ledelseskonsulent med international ledelseserfaring. Arr. Kvinderådet.


Kl. 13.00 højskolens gule sal
Sange og viser v/ Peter Abrahamsen
 

Kl. 14.00 debat i højskolens koncertsal
4. bølge feminismen - er det overhovedet feminisme? Debat med Louise Kølsen, Girl Squad, Elisabeth Møller Jensen, tidl. dir. KVINFO, Helena Gleesborg Hansen, Dansk Kvindesamfund og Fahad Saeed, Sabaah. Moderator:  Christina Alfthan, redaktør, K&S. Arr. KVINFO

    
Kl. 14.00 scenen i højskolens park
Skal man være mand for at blive borgmester? Kvindelige byrådskandidater udfordrer to af favoritterne til at indtage borgmesterstolen i Guldborgsund ved efterårets kommunalvalg, den nuværende borgmester John Brædder og Dansk Folkepartis Rene Christensen. Udfordrene er Annemette Schønberg Johansen (SF), Johanne Aalkjær(G) og Louise Lindhagen (C). Moderator: Christian Schou, forstander på Højskolen Marielyst.

 Arr. QLF.


Kl. 15.00 - 16.15 i højskolens Gule sal
Blid hensyntagen Hatha-Yoga v/ Jette Parbo. Medbring egen måtte.
 

Kl. 15.00 i Historieteltet i højskolens park
Craftisme! Politisk aktivisme med når og tråd. Kom og sy en filtfisse. Arr. Dansk KvindesamfundKl. 15.00 i højskolens park
Arbejdende kunstnere omkring højskolens sø.

Kl. 15.00 - 17.30 Galleri Finnermann, højskolens park

Malerskole "Cobrastyle" - lav dit eget maleri i akrylmaling. Undervisning og materialer 200,- kr. pr. person, fra 8 år.


Kl. 16.00 Historieteltet i højskolens park (cirka tid)
Offentlige koner kræver flere kroner - historien om omsorgsfagenes kamp for ligeløn 1990-2017.

Siden slutningen af 1980’erne har der i de store kvindefag indenfor sundheds- og pasningsområdet, hersket en stærkt ønske om højere løn. Kravet om en bedre løn er blevet båret frem af en følelse blandt de ansatte af at være underbetalt i forhold til sammenlignelige mandsdominerede områder, og en følelses af manglende anerkendelse for deres indsats og faglighed.

Foredraget handler om disse fag og deres medlemmers kamp for ligeløn, og hvordan den har udviklet sig siden 1990. Foredraget sluttes af med en diskussion af, om det danske arbejdsmarked i sin nuværende form er i stand til at komme med en løsning på løngabet mellem mænd og kvinder.  


Kl. 16.00 - 17.00 familiekoncert i højskolens koncerthus
"Tidsrøver" er en spændende ny koncertfortælling for børn i alderen 6 -10 år og deres voksne. Er tid noget, man kan måle? Eller bevæger det sig i alle retninger på én gang? Og hvordan kan fem minutter føles uendelige, når timer kan flyve lynhurtigt forbi? Fortælling, musik og sange er skrevet af Paul Banks og Charlotte Halberg specielt til denne koncert, og børnene vil blive inddraget aktivt på forskellig vis i løbet af koncerten. Undervejs bliver der sunget og spillet på bl.a. guitar, mandolin, mandola, mandocello, banjo, tværfløjter, panfløjte og alverdens percussion.
Billetter kan købes på culthus.dk eller i døren for 10,- kr. for børn og 40,- kr. for voksne over 15 år. Arr. Culthus Nykøbing.


Aften

Kl. 18.00 på højskolen
Folkekøkken: Grill/salat/kartoffel til 125,- kr.
 

Kl. 19.00 scenen i højskolens park
Koncert med Tinggaard Trio - sang, bas og guitar. Efterfølgende underholdning og stand up med Sanne Søndergaard.